Eleria – Höststorm 2014

Eleria anordnar ett flertal lajv. I början på september arrangerar de årets sista lajv i Eleriakampanjen – Höststorm. 

Om du är nybörjare inom lajv är den här artikeln för dig. Information rör Elerias lajv men går att överföra på de flesta andra lajv.

Det första man ska tänka på är att bestämma sig för en ras. Vilka raser man kan vara finns att hitta på arrangörernas hemsida. För nybörjare kan det vara lättast att börja som människa eller annan människolik ras.

Bli en del av forumet! Det är jättebra att lära känna andra som ska på lajv eller som är vet hur det fungerar. Man kan därmed få en slags fadder som visar hur det går till. De som lajvar har en stark gemenskap och är ofta villiga att lära ut hur man lajvar till nykomlingar.

En annan viktig del är att ha bra produkter. Många tar lajv på allvar och vill gärna se att man inte hoppar ur karaktär om det inte är absolut nödvändigt. Köp bra sminkprodukter om du måste använda det Vattenbaserat smink kommer att börja rinna om man svettas eller om det börja regna.

Tänk också på att fråga arrangörer eller deltagare om säkerhetsåtgärder och eventuella ordförklaringar. Är man dåligt insatt i universumet måste man studera det innan. Annars kommer man inte ha roligt när folk talar om karaktärer och platser som du inte vet någonting om.