En lajvares födelsedagskalas

Ska din lajvande kompis snart fylla år? Vill du ge honom eller henne det där speciella uppvaktandet som man minns för livet? För många kan det nog kännas lite svårt att komma på den rätta idén. En lajvares fritid är ju redan fylld av spänning och äventyr. Hur överraskar man en person vars upplevelser ständigt tycks överträffa alla andras?

Varför inte göra precis det som han eller hon troligen allra minst förväntar sig? Arrangera en häftig lajvmaskerad på fantasytema! Börja med att dekorera huset eller lägenheten som ett medeltida värdshus. Uppmana sedan alla gäster att klä ut sig till forntida eller mytiska figurer som alver, vättar, knektar eller orcher, precis som i något av de riktiga lajv som födelsedagsbarnet brukar delta i. Köp även in en uniform som present till honom eller henne. Planera in några spännande aktiviteter för kvällen på sant lajvtema. Du kan läsa mer om hur ett riktigt medeltida lajv kan gå till och få inspiration i den här artikeln hos Aftonbladet.

Tårtan är en viktig del på varje födelsedagskalas och den kan man pynta på mängder av olika sätt med rollspelsinfluerade tårtdekorationer. Sådana hittar du online. Här kan du välja bland ett mycket brett sortiment av artiklar för både själva bakningen och serveringen. Du finner allt från standarddekorationer som candy melts, icings och strössel till ljus, tårtband, stickers och mindre plastfigurer. De erbjuder också ett stort urval av färdiga dekorationskit på en lång rad olika teman.

Om du vill baka din tårta själv från grunden hittar du också ett brett sortiment av sockerpasta, kristyr, kristyrfigurer och pärlor.

Med tårta och dekorationer klara är det bara att överraska din vän. Han eller hon lär säkert uppskatta dina ansträngningar!