Inspiration till kläder

I Sverige hålls årligen flera cosplay event. Cosplay i Japan skiljer sig lite från cosplay i Sverige. I Japan innebär cosplay att man klär ut sig. Det kan vara till vad som helst från medeltida människor till något från framtiden. I Sverige menar man ofta japanska mangakaraktärer när man pratar om cosplay, dock kan det vara ganska brett.

Om du själv gillar cosplay har du säkert redan en favoritkaraktär som du brukar klä ut dig till. Om inte kan det vara kul med lite inspiration. Förutom att du kan få bra inspiration till nya cosplaykläder via mangaserier och filmer kan du även hämta bra idéer från spel.

Få bra inspiration

CosplayPå nätet finns mängder av roliga casinospel där du utan tvekan kan få bra inspiration till en ny utklädsel. Några stora favoriter när det kommer till slots är exempelvis Geisha Wonders och Invisible Man. Båda har ikoniska figurer som kan ge upphov till riktigt snygga utklädnader. Många som håller på med cosplay tycker även att lajv är roligt. Lajv är lite större än cosplay i Sverige men det finns även sammankomster för cosplayaktörer i landet.

Spel överhuvudtaget är en bra inspirationskälla om du vill hitta en fantasyinspirerad klädsel. Medan Invisible Man ger dig visuella tips om hur du kan klä ut dig till osynlig (hur läcker låter inte det?), kan spel som Metal Gear Solid ge dig inblickar om vilka detaljer som ska vara med på en actionhjältedräkt. Du kan också göra ett besök på en mässa inom film, spel, hobbys eller serietidningar. Hitta åt några cosplayaktörer och intervjua dem inför ditt eget projekt.

Utmaningen är det roliga

Något av det bästa med just cosplay och att sy själva kostymen är utmaningen. Att lägga ner både tid och möda till att välja ut material, rita mönster och sedan sy och klistra ihop drömdräkten, är underbart. Men alla är vi inte begåvade med att sy eller med att pyssla, som tur är kan vi ändå få en vacker dräkt. Det finns många bra sajter på nätet som säljer färdiga cosplaydräkter. Detta är perfekt för dig som inte orkar, hinner eller kan sy en egen dräkt. Du kan istället ägna dig åt att leva in dig karaktärens personlighet.