Kändisar som älskar cosplay

Cosplay Cosplay och att klä ut sig är världsomfattande, det finns med i nästan alla kulturer världen över. Och det är inte bara en aktivitet som privatpersoner och amatörer sysslar med. Cosplay uppskattas också av kändisar.

ElkY gör entré som Sludge Belcher

Bertrand Grospellier / PokerStars För den som är oinvigd i pokervärlden kan vi berätta att ElkY är en av de största. ElkY heter egentligen Bertrand Grospellier och är en fransk pokerspelare som började sin karriär i StarCraft i Sydkorea. Han spelar numera för den största pokersajten i världen, PokerStars, men har inte släppt sin passion för andra spel. Och inte minst sin passion för att ha kul! Bertrand gillar spelet Hearthstone, ett spel som bygger till viss del på Warcraft-universumet. Det är ett kortspel där korten består av karaktärer från Warcraft. Bertrand och hans PokerStars-kompanjon Daniel Negreanu spelade Hearthstone och slog vad. Om Daniel, som inte brukar spela andra spel än poker, vann över Bertrand skulle Bertrand vara tvungen att klä ut sig till karaktären Sludge Belcher under sitt deltagande i PCA. Bertrand förlorade, men det kom inga tårar! Bertrand är van cosplayer som klätt ut sig vid flera tillfällen, däribland som andra karaktärer från Hearthstone.

Adam Savage

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-50653p1.html?cr=00&pl=edit-00">CarlaVanWagoner</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/editorial?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a> Adam är en del av Mythbusters och den som visar mest humor och barnslig nyfikenhet under hela seriens gång. Adam har tidigare jobbat mycket med filmeffekter och specialkonstruktioner så hoppet från jobbet till cosplay var inte långt. Han är ett familjärt ansikte på serietidningsmässor och vill gärna delta så mycket som möjligt. Med hans bakgrund är det inte svårt för honom att skapa de mest fantastiska cosplayutstyrslar. Han gör gärna kostymer som döljer hans ansikte så han inte ska bli igenkänd eller få uppmärksamhet för någon annan anledning än hans skapelse. Han tar cosplay på allvar och menar att cosplay på en mässa är som att delta i en slags teater där alla tar det seriöst och lever sig in i sina karaktärer.

Johnny Depp

JStone / Shutterstock.com Depp har länge varit känd som skådisen som inte tar några enkla roller. Hans karaktärer innebär oftast en total make-over, ungefär som cosplay på vita duken istället för på en mässa. Detta började tidigt i hans karriär när han tog rollen som Edward Scissorhands och nu senast kunde vi se honom som vargen i fantasyfilmen Into the Woods. Hans personliga stil och karaktärer har blivit så ikoniska att folk klär ut sig till karaktärerna han har skapat. Depp är själv en man som älskar ett klä ut sig. Han kanske inte syns så mycket på mässor eller gör vad om sina utklädnader. Istället har han hittat ett nobelt sätt att ha roligt. Han besöker gärna skolor och sjukhus för att göra barnen glada. Då anländer han oftast som Kapten Jack Sparrow i full piratmundering och så klart håller han karaktär.

Felicia Day

s_bukley / Shutterstock.com En annan kändis som gillar allt som är lite “nördigt” och som har en stark närvaro på filmduken och på nätet är Felicia Day. Hon har varit med i flera filmer och teveserier genom åren och älskar att vara med på mässor, både som åskådare och deltagare. Hennes kändisskap bygger till stor del på att hon spelar roller som är väldigt lik hennes egen personlighet. Karaktärerna hon spelar är oftast väldigt intelligenta och vet mycket om popkultur. Felicia är dock inte bara en skådespelare som älskar att vara på nätet, hon är också en entreprenör. Hennes skapelse kallas The Guild, en webbserie som blivit så populär att folk väljer att klä ut sig till karaktärerna The Guild.

Felicia är också en del av framtidens cosplay. Hon har tillsammans med konstnären Melissa Ng skapat en fantasyrustning i en 3D-skrivare: skrivaren kommer att öppna upp nya dörrar för alla cosplayälskare där man kan skapa sina dräkter direkt på datorn istället för att köpa in och arbeta i många olika material.