Ny online, vilka spel ska jag välja?

För 10-20 år sedan var internet något nytt och spännande som var lite svårt att förstå sig på. Ungefär som telefon och teve i början var för våra föräldrar. Så är det inte idag, webben är sedan länge en naturlig del i våra liv, och vissa använder den nästan dygnet runt.

2197575-man-using-laptop-wearing-headphones-relaxing-sitting-on-sofa-at-homeNu börjar fler och fler av oss även att intressera sig för online-spel, men hur fungerar det? Du känner säkerligen till hur traditionella brädspel och kortspel fungerar och då har du mycket vunnet: en hel del av online-spelen är kopior av dessa spel, andra är vidareutvecklingar eller kombinationer, medan det också ständigt uppfinns nya spel – med eller utan inspiration av historien.

Så, vad ska jag välja för spel? Börja med ett spel som du känner igen, t ex:

  • Schack
  • Fia med knuff
  • Roulette
  • Blackjack
  • Othello

På så sätt behöver du inte lägga tid på att lära dig själva spelet, utan kan fokusera på de frågor du har om hur det fungerar online..

Hur kommer jag igång?

Fråga dina vänner var de spelar, eller försök få med dem till det online-spel du är intresserad av.. Det är roligare att spela med dem du känner, dels för att kunna skicka kommentarer, men de kan dessutom ge dig råd och tips.

Registrera dig på sajten. Ofta är det gratis, ibland får du extra fördelar om du betalar för någon typ av VIP-medlemskap. Ditt alias/användarnamn kommer följa dig i lång tid, så fundera: vill du vara anonym eller använda hela eller delar av ditt riktiga namn?

Lär av de som är bäst. Det finns alltid personer som är bättre än oss andra. Studera hur de gör och prova att fråga dem: de flesta blir smickrade och delar gärna med sig av sina kunskaper.