Roligt Online för Lajvare

Är man lajvare så kan det säkerligen bli tråkigt emellan varven på de olika lajvevenemang man besöker. Då är det tur att vi har internet som låter oss fortsätta nöjet genom diskussioner eller lite rollspelande över nätet.

774853-computer-online-helpDet finns idag en massa olika typer av forum, du kan oftast hitta genom att göra en enkel sökning på internet som till exempel “Forum för lajvare”. Några webbplatser som man kan besöka och leta runt på är till exempel Emocore.se eller sveroks egna forum.

Det finns även alternativ för den som föredrar att tala på engelska. Webbplatser som Reddit har en stor mängd olika undergrupper där bland annat det finns en stor lajvgrupp. Tycker man dock inte om att bara sitta och skriva dagarna ända så finns alternativet att man börjar rollspela i olika dataspel med sina vänner. Spel som Minecraft har låtit människor göra egna världar och därefter byggt upp egna städer och änder till och med. På dessa rollspelsvärldar kan man få göra ett lajv genom spelet.

Finns det fler spel man kan rollspela i? Absolut, idag så är det svårt att inte rollspela via ett dataspel. Det är i slutändan bara fantasin som sätter stopp. Speciellt då det finns en stark moddinggrupp av människor som göra olika mods till spel.

Det är rätt imponerande i slutändan på vad som finns för den som söker. Allt från forumsrollspel till dataspel och från lajvforum till chatter för lajvare.