Utrustning för Lajv-spel

Lajv, eller levande rollspel, som man också kan säga är något som är mycket populärt hos en del.

Ett lajv äger ofta rum utomhus i skog och mark med teman som till exempel historia, fantasy eller science fiction. När man ska på lajv är det viktigt att vara väl förberedd, framför allt vad gäller utrustning av olika slag.

Lite beroende på vilket tema ett lajv har så kan utrustningen se ut på olika sätt. Många lajv har antingen historiskt tema eller fantasy-tema och av den anledningen kan ett bra tips vara att införskaffa kläder och annan utrustning i den genren, som till exempel olika former av rustningar, kåpor, hjälmar, svärd och kängor med mera.

Det finns också lajv som bygger på ett speciellt universum. För science fiction-fans är Star Trek en favoritgenre att lajva inom. Det finns också lajv där man ska klä ut sig till karaktärer från eller som ser ut att höra hemma i Doctor Who, Firefly eller Stargate. Liknande lajv finns för fantasyfans.

Ett annat alternativ om man har möjlighet är givetvis att tillverka och sy sina kläder helt på egen hand, vilket kan vara en fördel eftersom man då får det exakt så som man vill ha det. Det är också bra i vardagen eftersom sådan kreativitet sätter höga krav på detaljer och problemlösning.